Небо для тих, хто має крила

Небо для тих, хто має крила

пʼятниця, 30 березня 2018 р.

Запорізька молодь дебатує!

Три дні поспіль на Запоріжжі проходив обласний масштабний захід для молоді шкільного віку області «Запорізька молодь дебатує» і сьогодні 30 березня він завершився церемонією нагородження для найактивніших та найкрасномовніших. Найкращі з найкращих отримали заохочувальні відзнаки. 

Учасники Школи дебатів гімназії:
Мельніченко Віра 5А клас
Хохоляк  Анна 5А клас
Гучевський Станіслав 6А клас
Коваленко Юліанна 6А клас
Горбачова Діана 6А клас
Цараненко Єгор 6А клас
Власюк Владислав 11Б клас
Нікіфорова Софія 11Б клас
Романенко Микита  11Б клас

Під час дебатної школи були проведені чисельні заходи, майстер-класи, зустрічі з правниками та експертами у галузі прав людини,  а також панельна дискусія на тему «Права дитини у фокусі змін». Протягом трьох днів діти   знайомились з документальними фільмами про права людини, брали участь у  показовій дебатній грі, дебатному квесті тощо.
Треба наголосити, що дебатний турнір проходив за форматом Карла Поппера та включав у себе чотири кваліфікаційні раунди, півфінали й фінал. Темами для обговорення, серед інших, стали також питання запобігання кібернасильства,  права дітей на інформацію. До кожного учасника дебатів доведено головну основоположну думку, що життя наповнене цікавими враженнями та динамічними подіями, сповнене конструктивними суперечками та непередбачуваними відкриттями, саме це і стало метою проведення такого турніру. Захід організовано у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», до реалізації якого активно долучилися наші партнерські організації.
Нагородження учасників дебатного турніру відбулося в урочистій обстановці, до якого долучилися представники місцевих органів виконавчої влади, судової влади, адвокатська спільнота, громадські організації, а також запорізька юстиція.Виконуючий обов’язки керівника запорізької юстиції Олексій Долгополов особисто подякував всім учасникам за активність у дебатному турнірі, відзначив топ-спікерів та кращих юних дебатерів та нагородив їх  грамотами, медалями та кубками.

Ми переконані, що перша школа дебатів, це лише початок нового дебатного руху в Запорізькій області.    

Немає коментарів:

Дописати коментар